Anne Dedry

federaal parlementslid voor Groen, met 30 jaar expertise in kraamzorg, mantelzorg en thuiszorg

Geen categorie

Controles op alcoholverkoop vlak bij schoolpoort – Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad* – 18 Jan. 2016 – Pagina 9

Minister Maggie De Block bindt de strijd aan met winkeliers die ­nabij scholen alcohol verkopen aan minderjarigen. De FOD Volksgezondheid doet dit jaar duizend extra controles.

De bescherming van jongeren tegen de schadelijke gevolgen van alcohol is voor minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) een belangrijk strijdpunt. De minister verhoogt daarom het aantal controles op de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Die controles gebeuren op welgekozen plaatsen en tijdstippen, ­aldus het kabinet-De Block, wanneer het risico op overtredingen groot is. Zo steken de inspecteurs een tandje bij na afloop van elk trimester. Als scholieren het eind van de examens vieren, vatten ze post in winkels in de nabijheid van scholen. Dat blijkt uit het antwoord van De Block op een parlementaire vraag van ­Kamerlid Anne Dedry (Groen).

Verkopers die de regels overtreden, riskeren boetes van een paar honderd tot 18.000 euro bij herhaalde fouten. (jom)

Thema door Anders Norén