VIDEO ONDERAAN DIT ARTIKEL.

Dit artikel verscheen in het VTM NIEUWS van 31 juli 2017.

De partij Groen dient een wetsvoorstel in om komaf te maken met discriminatie van vrouwen die borstvoeding geven. Eén op de twee vrouwen voelt zich niet op haar gemak, wanneer ze borstvoeding geeft in het openbaar, zoals op de bus of op restaurant. Ze krijgen scheve blikken of opmerkingen naar hun hoofd geslingerd. En soms moeten ze zelfs het restaurant verlaten.

Groen-Kamerleden Anne Dedry en Evita Willaert lanceren een pleidooi voor het toevoegen van borstvoeding aan de genderwet. Beide Kamerleden menen dat vrouwen vaak “scheve blikken of onaangename opmerkingen” krijgen wanneer ze borstvoeding geven in het openbaar. Met het wetsvoorstel willen ze jonge moeders beschermen tegen discriminatie, zoals vrouwen via de genderwet nu al bescherming krijgen tegen discriminatie op basis van bijvoorbeeld zwangerschap.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft oren naar het voorstel van Groen om borstvoeding toe te voegen aan de genderwet, maar wil de piste eerst verder onderzoeken om erover te waken dat er geen ‘overreglementering’ komt.