Anne Dedry

federaal parlementslid voor Groen, met 30 jaar expertise in kraamzorg, mantelzorg en thuiszorg

Mantelzorg

Mijn nieuw boek ‘Mantelzorg met kleur’ vanaf nu te koop!

Vanaf nu is mijn nieuw boek: ‘Mantelzorg met kleur: Hoe zorgtaken van mensen met een migratieachtergrond verlichten’ te koop.

Het is een praktbische gids voor zorgverleners, welzijnswerkers en lokale beleidsmakers en haalt ‘verborgen’ mantelzorgers van onder de radar en roept hulpverleners op om mantelzorgers met migratieachtergrond beter te ondersteunen. Deze groep mantelzorgers is erg kwetsbaar en ervaart specifieke communicatieproblemen en drempels ten aanzien van ons professioneel zorgsysteem.

Met concrete getuigenissen als rode draad, gidst Mantelzorg met kleur je door mantelzorgpraktijk bij mensen met een migratieachtergrond. Aangevuld met praktische tips, good practices en aanbevelingen voor het beleid is dit boek een werkinstrument voor iedereen die zijn visie op zorgverlening wil toetsen en opentrekken in een superdiverse samenleving. Het boek kan je kopen via Groen en in de betere boekenwinkel.

 

Thema door Anders Norén